Acabem els cursos amb un somriure

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Un acte original en un lloc molt especial posa fi als cursos de català i el Voluntariat per la llengua 2021/2022

Aquest dilluns, 27 de juny, s’ha celebrat la festa de cloenda dels cursos de català i del VxL del CNL de Tarragona de l’any acadèmic 2021/2022. L’acte s’ha fet al vestíbul del Teatre Tarragona i ha comptat amb la participació activa d’alumnes, professors i voluntaris. L’acte ha estat presentat pels actors de la companyia Impro Acatomba, els quals han afegit grans dosis d’humor en els seus diàlegs amb els protagonistes i amb el públic.

Per part dels alumnes, han participat representants dels cursos de nivells bàsic, elemental i suficiència. Han explicat els motius que els han impulsat a fer un curs de català i les seves vivències a l’aula i, en general, a la ciutat en relació amb la llengua catalana. Per la seva banda, els voluntaris han comentat el plaer que troben a ajudar els altres a aprendre la nostra llengua.

L’acte també ha dedicat uns moments per reconèixer la feina dels establiments col·laboradors, com a espais segurs on els aprenents poden practicar el català amb un clima de confiança suficient. La Llibreria la Capona és un d’aquests establiments que acullen les pràctiques lingüístiques i el seu propietari va explicar que ho han fet sempre amb absoluta normalitat.

Els actors també han explicat el projecte dels Comerços Aprenents que s’està portant a terme a Tarragona i el Vendrell i que s’estendrà aviat a altres localitats. I ho han fet mitjançant un gag molt divertit, mostrant les seves habilitats d’improvisació teatral.

Finalment, el president del Consell de Centre, Manel Castaño; la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Lurdes Malgrat, i la directora del CNL de Tarragona, Rosa Ibarz, van dedicar unes paraules a tots els assistents per animar-los a continuar tant amb l’aprenentatge com amb l’ús del català, i per felicitar a tothom per l’esforç esmerçat durant el curs.

Vols compartir aquesta notícia?