Finalitzen dues sessions per a monitors i monitores d'activitats extraescolars de Constantí

Sensibilització

Hi han assistit un total de 19 professionals del Pla Educatiu d’Entorn de Constantí amb l’objectiu de reflexionar sobre el seu rol en l’aprenentatge i l’ús del català dels infants i joves

Aquest mes de maig, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona ha impartit la sessió «En l'educació i en el lleure tu ets la clau» a monitors i monitores d’activitats extraescolars del Pla Educatiu d’Entorn de Constantí. Les sessions han tingut una durada de 2 hores, repartides en dos dies i s'han fet en línia. L'objectiu era reflexionar sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l'ús del català i conscienciar de la importància i els beneficis que ofereix utilitzar el català amb els infants. En total hi van assistir 19 persones, que van valorar globalment la formació amb un 8,1 sobre 10.

La particularitat d'aquestes sessions és que es demanava als monitors que entre la primera i la segona sessió fessin un treball d'autobservació de les seves pràctiques durant la seva activitat. A la segona sessió es comentaven els resultats, es reforçaven les actituds positives i es reconduïen els prejudicis. L’avaluació posterior permet veure que s’han assumit les idees principals que es pretenia infondre, com que el seu rol és fonamental per millorar tan la competència en català dles infants i joves com la visió que tenen de la nostra llengua.

Aquestes sessions s'inscriuen en la línia estratègica del CNL de Tarragona de sensibilització sobre l'ús del català dirigida a diversos col·lectius, com personal d'atenció al públic a les administracions locals, personal sanitari, monitors de menjador, etc.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?