Activitats diverses per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Activitats complementàries

El dia 21 de març se celebra cada any el Dia Mundial de la Poesia, i el CNL de Tarragona organitza activitats per acostar la poesia als alumnes, als participants al VxL i a la població en general

El Dia Mundial de la Poesia se celebra cada any amb l’objectiu d’acostar aquest gènere literari a la població. A Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) coordina les nombroses activitats que organitzen biblioteques, escoles, etc. El CPNL també s’hi ha adherit sempre, amb activitats dirigides als alumnes del cursos, participants del VxL i població en general.

Enguany, al CNL de Tarragona s’han fet dos recitals públics de poesia. El 19 de març es van llegir poemes diversos a la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell, triats pels mateixos alumnes i llegits en les seves llengües. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va llegir el poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, en català, que era el poema triat enguany per la ILC.

Per altra banda, el recital de poemes de Calafell es va fer el 21 de març a la Casa Barral. L'acte va consistir en la lectura de poemes diversos, organitzats en dos blocs: el primer bloc va ser la lectura del poema "Si puc" en diverses llengües a càrrec d’alumnes de català del CPNL, de castellà de l'Escola d'Adults de l'Ajuntament i persones col·laboradores. Posteriorment, es van llegir poemes de Carlos Barral, de Joan Nin (de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement), Joan Perucho, Juan Ramón Jiménez i Joana Raspall. Un alumne també va llegir un poema propi.L’acte va estar coorganitzat amb Calafell Històric. El divendres anterior, es va fer un taller de lectura de poemes en en veu alta, al qual van assistir 7 alumnes.

L’Oficina de Català de Valls també va celebrar la diada a les aules: alumnes del bàsic 2 van llegir el poema "Si puc" en les seves llengües.

Finalment, aprofitant l’avinentesa el CPNL va donar a conèixer una nova llista de cançons en català al compte de Spotify. La llista Poemes musicats compta amb més d'un centenar de temes que posen música a poemes en català, en una selecció acurada que va des de l'edat mitjana fins als nostres dies. Amb aquesta, ja són 22 les llistes de cançons en català del compte del CPNL a Spotify. Un compte que hores d'ara ja disposa de més de 3.100 seguidors i més d'un miler de cançons en català.

Calafell

Valls

El Vendrell

Vols compartir aquesta notícia?