Lloret

Voluntariat per la llengua a Lloret

El Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada).

L'equip de professionals del VxL t'assignarà la parella lingüística i et donarà el suport que necessitis durant les trobades.

El Consorci per a la Normalització Lingüística va iniciar l'experiència l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles lingüístiques participants. Des del 2003 fins ara hi han participat més de 160.000 parelles i hi col·laboren més de 2.000 entitats i més de 8.000 establiments arreu de Catalunya.

A Lloret, fins a dia d’avui, s'han constituït 1.356 parelles.

És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

 • Què implica participar en el Voluntariat per la llengua

  Participar en el Voluntariat per la llengua t'ocuparà una hora a la setmana, un mínim de 10 setmanes. Podràs quedar per fer conversa en català amb la parella lingüística el dia, hora i lloc que vulguis, i sempre tindràs el suport d'un dinamitzador.

 • Com m'hi puc apuntar

  Si vols ser voluntari o aprenent clica la imatge i omple la sol·licitud. Un dinamitzador es posarà en contacte amb tu quan t’assignin parella lingüística.

 • Fem xarxa

  Tenim una xarxa d'establiments i entitats que col·laboren en el programa. Escolta què hi tenen a dir.

 • Quins avantatges tinc amb el carnet del VxL

  Com a participant en el Voluntariat per la llengua tens un carnet que et permetrà gaudir d’alguns descomptes i avantatges en equipaments culturals i establiments que col·laboren en el programa.

 • Quin material puc fer servir a les trobades

  En aquest apartat trobaràs alguns recursos que et poden ajudar durant les trobades amb la teva parella lingüística. També hi trobaràs enllaços a recursos lingüístics i altres curiositats sobre la llengua.

 • "A Lloret, sumem en català amb el Voluntariat per la llengua!"

  Exposició fotogràfica que endinsa en el programa del Voluntariat per la llengua a partir de les impressions d'algunes parelles lingüístiques de Lloret de Mar


Establiments i entitats que col·laboren en el VxL

A Lloret

Establiments i entitats que col·laboren en el VxL

A la demarcació de Girona

Galeria

Última actualització: 25/01/24