Girona

Girona, mots i flors 2019

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquest any se celebra la sisena edició, que estarà en marxa fins al 19 de maig.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diversos barris de la ciutat (Barri Vell, Eixample, zona del Mercat del Lleó, Vistalegre i part de la Devesa) i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques i centres cívics.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat, així com al Centre de Normalització Lingüística de Girona.

Aquest any s'han escollit les flors següents: flor d'acàcia, flor d'ametller, flor d'anís, flor de baladre, flor de cirerer, flor de corretjola, flor d'escabiosa, flor de fenc, flor de fonoll, flor de gessamí, flor de ginesta, flor d'hibisc, flor de lotus, flor de malva, for de marcòlic, flor de Nadal, flor de neu, flor de pi, flor de presseguer, flor de satalia, flor de taronger i flor de tarongina.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un fragment literari que les il·lustra. Autors dels països catalans de diverses èpoques en són els protagonistes: Agustí Bartra, Prudenci Bertrana, Miquel Dolç, Manel Rodríguez Castelló, Mercè Rodoreda, Salvador Galmés, Maria Antònia Salvà, Josep Vicenç Foix, Rafel Nadal, Maria de la Pau Janer, Josep Carner, Aurora Bertrana, Rosa Leveroni, Joaquim Ruyra, Josep-Ramon Bach, Gemma Lienas, Anna Aguilar-Amat, Ricard Creus, Sílvia Soler, Àngel Guimerà, Lola Anglada i Rosa Regàs.

 
Última actualització: 12/03/20