Girona

Girona, mots i flors 2018

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquest any se celebra la cinquena edició, que estarà en marxa fins al 20 de maig.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diversos barris de la ciutat (Barri Vell, Eixample, zona del Mercat del Lleó, Vistalegre i i part de la Devesa) i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques i centres cívics.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat, així com al Centre de Normalització Lingüística de Girona.

Aquest any s'han escollit les flors següents: calèndula, camedris, camèlia, campaneta, clavell, flor, flor de Nadal, frèsia, gallaret, genciana, gerani, gessamí, gladiol, lliri, malva, margarida, petúnia, rosa, sempreviva, tulipa, viola.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un fragment literari que les il·lustra. Autors dels països catalans de diverses èpoques en són els protagonistes: Carles Fages de Climent, Maria Aurèlia Capmany, Agustí Bartra, Empar Moliner, Judit Pujadó, Carles Rebassa, Josep Pla, Jenn Díaz, Quim Monzó, Jacint Verdaguer, Joan Argenté, Màrius Torres, Najat El Hachmi, Antoni Clapés i Flaqué, Avel·lí Artís Gener, Pompeu Fabra, Francesc Fontanella, Guerau de Liost, Mercè Rodoreda, Isabel-Clara Simó i Carme Osan.

 
Última actualització: 12/03/20