Ampliem la formació de català al petit comerç

CNL de Tarragona

Ús professional

Aquest darrer trimestre de l’any s’ha aplicat el projecte dels Comerços aprenents a Valls, Constantí i Calafell

Comerços aprenents de Valls i Calafell

El projecte Comerços Aprenents ha començat a aplicar-se de forma completa a l'àmbit territorial del CNL de Tarragona. Després d'una primera tanda entre els mesos de desembre i març a comerços del Vendrell, Calafell, Valls i Salou, aquest darrer trimestre de l’any s’ha fet formació bàsica als comerços següents:

  • Supermercat Luna, de Calafell
  • Ve de gust, de Constantí
  • Fruiteria El Passeig dels Caputxins, de Valls

Aquests comerços es caracteritzen perquè estan atesos per persones que no tenen gaires coneixements de català i que tenen poca disponibilitat per apuntar-se a un curs de l'oferta general. Conjuntament es programen 10 sessions d'uns 10 o 15 minuts, en què el tècnic del CNL fa la formació al mateix establiment, segurament la millor aula del món tenint en compte que és on l'aprenent pot arribar a fer servir el català, amb els productes a tocar i en les situacions comunicatives reals. L'objectiu és aconseguir que tinguin uns coneixements mínims de frases bàsiques de cortesia i del lèxic de l'establiment, i així puguin atendre mínimament la clientela catalanoparlant.

Precisament, un segon objectiu del programa és incidir sobre els clients que solen parlar en català. Es demana que ho continuïn fent en aquests comerços, perquè això facilita que l'aprenent el pugui practicar i detecti la necessitat de continuar aprenent-lo com a estratègia comercial. Per aquest motiu, cada comerç posa a disposició dels clients uns fulls de sensibilització per animar-los a parlar-hi en català.

Vols compartir aquesta notícia?