"Viure i escriure". Parlem de Josep Vallverdú al Casal de Cultura de Montornès

CNL del Vallès Oriental

Activitats complementàries, Activitats complementàries

Xerrada sobre Josep Vallverdú en el marc de l’exposició sobre l’autor instal·lada a la Sala Riu Mogent del Casal de Cultura

El Casal de Cultura de Montornès té instal·lada fins al 30 de novembre l'exposició “Horitzó” que se centra en la trajectòria literària de Josep Vallverdú i que vol mostrar un tast de l'obra d'aquest escriptor lleidatà tan prolífic. Paral·lelament, en el marc d'aquesta exposició, a fi d'entendre-la millor i de conèixer l'autor amb més profunditat, s'ha fet una xerrada per comentar-ne vida i obra.

Els assistents a la trobada han seguit les explicacions de les tècniques de català de Montornès i de Montmeló mitjançant un PowerPoint, el punt de partida del qual era el lema personal de Josep Vallverdú: “Viure i escriure”. Els assistents han fet un recorregut, breu però intens, per les diferents facetes literàries de Vallverdú: autor infantil i juvenil, escriptor per a adults, traductor i poeta. Ha estat per a tothom una tarda de descobriments i de conversa molt enriquidora.

Josep Vallverdú ha escrit més de 300 llibres entre novel·les infantils, juvenils, narracions per a adults, traduccions, poemaris, dietaris… i no s'atura. És un escriptor polièdric gran defensor de la llengua i el seu estil planer i alhora tan realista ha fet que sigui un gran referent en la literatura catalana. El talent literari de Vallverdú ha influït en generacions de lectors.

   

Vols compartir aquesta notícia?