Deu empreses més de la Garrotxa han treballat la responsabilitat lingüística durant el 2023

CNL de Girona

Ús professional

Una Empresa lingüísticament responsable significa integrar la gestió lingüística dins l’empresa

Aquest 2023, 12 empreses han treballat en el Projecte Empresa lingüísticament responsable (ELR) significa integrar la gestió lingüística dins el funcionament de l'empresa, 10 de les quals s’han acreditat d’alguna de les tres fases. Ser una Empresa lingüísticament responsable, distinció que es treballa des del Servei de Català d'Olot-la Garrotxa del CNL de Girona, significa integrar la gestió lingüística dins el funcionament de l'empresa, tenint present sempre que la relació amb el territori on està ubicada aquella empresa vol dir fer de la llengua pròpia, històrica d'aquella zona, un element de bon servei, de valor i de prestigi.

El Projecte ELR va iniciar-se a la Garrotxa el 2017 gràcies a la complicitat de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i al treball en xarxa de Normalització Lingüística amb DinàmiG, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Turisme Garrotxa. Exceptuant el parèntesi de l’any 20, per la pandèmia del coronavirus, en aquests sis anys 55 empreses, la majoria del sector serveis, han treballat alguna de les fases ELR i 20 han acabat tot el projecte i han adquirit el compromís de responsabilitat lingüística.

 

Juntament amb les distincions ELR, durant la Jornada Garrotxa TSR (territori socialment responsable), que va tenir lloc al matí del 24 d’octubre, a l’Espai Cràter, a Olot, també es van donar les acreditacions CETS (Carta europea de turisme sostenible) i les de Codi de gestió sostenible, treballades des del Parc Natural i des de Turisme Garrotxa, respectivament.

A totes aquestes empreses, felicitats per voler ser responsablement excel·lents.

Vols compartir aquesta notícia?