Els alumnes del curs Bàsic 2 del SOC coneixen la figura i obra de Joan Abelló, Mollet del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català, Cursos de català

Dimecres passat, 24 de maig, al matí, els alumnes del curs Bàsic 2 del SOC van fer una classe ben diferent: una visita guiada a la Casa del Pintor molletà Joan Abelló, seguida d'una visita lliure al Museu Abelló.

La visita a la Casa del Pintor, que inclou una extensa col·lecció de més de 10.000 peces entre quadres, escultures i objectes de tota mena, va deixar embadalits els alumnes.

Gràcies a les explicacions de la guia, els alumnes van conèixer la figura de l'artista i col·leccionista molletà, i algunes anècdotes relacionades amb les obres i els objectes que els anava mostrant i comentant.

Acabada la visita guiada, van dirigir-se al Museu Abelló, i allà, de manera lliure, van poder veure-hi les obres de les exposicions en curs.

Aquestes són les impressions dels alumnes després de la visita:

"Ha sigut molt interessant, tant el Museu com la Casa. Hi ha alguns objectes misteriosos."
"M'ha encantat. M'agraden els plats de ceràmica."
"És la primera vegada que visito un museu aquí a Catalunya. M'agrada molt el quadre del dimoni."
"M'agrada perquè hi ha molt quadres acolorits i de tota la vida del pintor."
"El quadre de la dona i l'esquelet té alguna cosa especial."
"M'ha agradat molt la col·lecció de toros de València."
"M'agrada molt perquè hi ha col·leccions de tot el món."

Aquesta és una de les activitats culturals que es fa en col·laboració amb el Museu Abelló per celebrar el centenari del pintor molletà Joan Abelló i donar a conèixer la seva figura i obra.

El curs Bàsic 2 del SOC s'engloba dins l'oferta de cursos SOC de català de nivell bàsic a Mollet del Vallès, que es fan des del mes d'abril i comprenen el curs Bàsic 1, que ja s'ha acabat; el curs Bàsic 2, actualment en curs, i el curs Bàsic 3, que s'acabarà el  mes de juny i que permetrà, a tots els alumnes que superin aquests tres cursos, aconseguir el certificat de nivell A2 de català.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?