A Molins de Rei, aprenentatge i ús de la llengua catalana van de la mà

CNL Ca n'Ametller

Ús professional, De la competència a l'ús

El Projecte "Comerços Aprenents" fa un pas més enllà del seu objectiu inicial i hi implica els alumnes dels cursos de català del nivell de Suficiència

El Servei Local de Català de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, va acabar la primera experiència de Comerços Aprenents, un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

Per tal d'avaluar el resultat d'aquesta activitat, el Servei Local de Català ha volgut incloure-hi els alumnes del curs de Suficiència, que han pogut fer una de les activitats de curs de redacció d'un article d'opinió a partir de la visita al comerç aprenent. Els dependents han hagut de posar en pràctica el lèxic i estructures bàsiques d'atenció al públic en català que van aprendre a les sessions efectuades, mentre que els alumnes de nivell de suficiència havien de mantenir-se en català durant la conversa i comprovar l'efectivitat de l'aprenentatge de català dels dependents.

La valoració general de l'alumnat és que l'experiència ha valgut molt la pena per diversos motius: perquè reforça l'ús del català, perquè ajuda a canviar prejudicis lingüístics, perquè provoca que dues persones que no tenen el català com a llengua primera es puguin comunicar gràcies al català, etc.

Vols compartir aquesta notícia?