Molins de Rei s'estrena en el projecte Comerços aprenents amb l'establiment de telefonia mòbil MolinsTec

Ús professional

Comerços aprenents té l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català

L'Alí, el M. Usama i el M. Waqar són la cara visible del projecte Comerços aprenents a Molins de Rei. El Servei Local de Català de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s'afegeix a la iniciativa amb el primer comerç participant de la localitat: MolinsTec, un establiment de telefonia mòbil.

Comerços aprenents neix de la necessitat d'impulsar l'ús del català en els establiments comercials amb pocs coneixements de llengua catalana que tenen dificultats per accedir a l'aprenentatge a causa del seu horari laboral. Per fer-ho possible, s'ofereixen 10 sessions presencials d'uns 15 minuts al comerç interessat que serveixen per incidir en les competències lingüístiques de cada treballador. Són classes fetes a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela.

El projecte s'emmarca dins del Pla Ofercat de Molins de Rei, que cerca incrementar l'ús del català entre els comerciants, impulsar-hi bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?