El CPNL celebra Sant Jordi amb el català de protagonista

Serveis Centrals

CPNL

Centres, entitats i ens locals organitzen més d'una setantena d'activitats culturals i artístiques

La llengua i la literatura seran presents a les aules, al carrer i a les xarxes socials

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) celebra el dia de Sant Jordi amb activitats organitzades pels centres de normalització lingüística, en col·laboració amb diverses entitats del territori i ens locals. L'alumnat dels 22 CNL i els participants del Voluntariat per la llengua també formaran part activa de la jornada. 

En total tindran lloc més d'una setantena d'activitats, com ara concursos literaris de prosa, poesia, relats i microrelats, intercanvi de llibres, actuacions corals, microconverses en català, gimcanes d'aparadors en comerços o rutes literàries, entre moltes altres iniciatives originals que tindran presència a les aules dels cursos, al carrer i a les xarxes socials.

Moltes d'aquestes s'han desenvolupat durant les setmanes i dies previs a la festivitat, i d'altres continuaran o culminaran el 23 d'abril. Tots els actes de Sant Jordi es poden consultar a l'agenda del CPNL i es difondran a les xarxes socials amb l'etiqueta #SantJordiCPNL. La nova Queta, amb la seva crida per fomentar el català a través de la campanya "Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure", també serà una peça clau del dia de la rosa i el llibre.  


Les institucions i equipaments del país, bolcats en la Diada

A banda de les activitats programades pel CPNL, biblioteques, museus i arxius també s'implicaran en Sant Jordi amb actes per homenatjar i reivindicar la cultura catalana. La Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya ho farà amb activitats culturals al voltant de la lectura i les biblioteques; diversos museus de la Generalitat de Catalunya oferiran portes obertes el diumenge de Sant Jordi, i els arxius hi participaran amb presentacions de llibres, exposicions i conferències. A més a més, el 21 d'abril se celebra al Parlament de Catalunya la iniciativa "Lletres al Parlament", un acte d'homenatge que la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i el Parlament de Catalunya organitzen cada any pels volts de la diada de Sant Jordi.
 

El CPNL, compromès amb la llengua i la cultura catalanes

El Consorci per a la Normalització Lingüística és un ens del sector públic format per la Generalitat de Catalunya i 137 administracions públiques (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) que té l'objectiu de facilitar el coneixement i l'ús del català a la població adulta i fer promoció territorial de la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?