Alumnes del Servei de Català d'Olot-la Garrotxa i de NOIMA, Escola de Noves Oportunitats, van a Ràdio la Vall a gravar un poema en 15 llengües diferents

CNL de Girona

Activitats complementàries

A la Garrotxa commemorem el Dia Mundial de la Poesia anant a Ràdio la Vall, ubicada a les Preses, i gravant el poema que la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha escollit per a aquesta celebració. Aquest 2023, el poema s’ha enregistrat en 15 llengües diferents, gravació que servirà per muntar el programa “Un minut de poesia”, que la Ràdio emetrà la setmana del 20 al 26 de març.

Aquest 2023, la ILC ha escollit el poema “Tant si baixes la vista vers la immunda”, de Francesc Vicent Garica, el Rector de Vallfogona, que s’ha gravat en 15 llengües diferents: català, castellà, wòlof, francès, ucraïnès, romanès, portuguès, tagalog, anglès, àrab, urdú, panjabi, xinès, amazic i llatí.

Amb aquestes gravacions es muntarà el programa “Un minut de poesia”, que s’emetrà després de cada franja horària, durant una setmana (la setmana del Dia Mundial de la Poesia), i s’hi podrà sentir la poesia primer llegida en català i, a continuació, en una de les altres 14 llengües.

Aquest any, el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa ha comptat amb la col·laboració de Noima, Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa, de la Fundació la Fageda.

Aquí sota teniu tres exemples d’aquestes gravacions, tal com s’emetran en el programa “Un minut de poesia”. Podeu escoltar-lo en directe o des de la pàgina web del Servei de Català, a Activitats Destacades: /xarxa/cnlgirona/garrotxa/dmp/

Poesia en català i anglès

Poesia en català i tagal

Poesia en català i xinès

Vols compartir aquesta notícia?