El Mercat acollirà les pràctiques lingüístiques de l’alumnat del Servei Local de Català de Rubí

CNL de Terrassa i Rubí

Ús professional, De la competència a l'ús

Una quarantena de botigues rebran properament la visita de dos grups d’alumnes de Bàsic 3 del SLC de Rubí

Un dels objectius del Pla Ofercat -que permet conèixer territorialment la presència del català als comerços- és promoure l'ús oral del català mitjançant els establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. Però aquests establiments no només acullen les parelles de voluntaris i aprenents, sinó que sovint ofereixen el seu espai perquè, durant tres cops a l'any, l'alumnat de català hi faci les pràctiques lingüístiques que estableix el Consorci per a la Normalització Lingüística.

La tasca de parlar en català fora de l'aula, en un context real, és imprescindible perquè qui està aprenent la llengua guanyi fluïdesa oral en situacions quotidianes. Per això és tan important la col·laboració de les botigues, que amb aquesta iniciativa es comprometen a parlar en català a qui se'ls adreci en aquesta llengua.

El SLC de Rubí ja comptava amb l'adhesió de gairebé la totalitat del Mercat Municipal al VxL. Ara, a més a més, prop d'una trentena de parades han respost amablement als tècnics del Servei: sí, i tant que sí, ja poden venir!

Les primeres pràctiques del 2023 a Rubí es desenvoluparan durant el mes de març a diversos comerços de la ciutat, de dins i fora del Mercat; més de quaranta botigues rebran la visita de dos grups d'alumnes de Bàsic 3, que individualment n'hauran de triar tres per llançar-s'hi en l'aventura de la llengua. Cal agrair la bona disponibilitat d'aquests establiments.

Vols compartir aquesta notícia?