El "Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!" de Granollers es clou amb el lliurament de premis i una festa amb diverses activitats

CNL del Vallès Oriental

Difusió, Ús professional

Divendres passat a la tarda, es van lliurar els premis a les deu persones guanyadors del concurs “Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!”, una campanya lúdica organitzada pel Servei Local de Català de Granollers, l’Associació de Comerciants Sota el Camí Ral i que ha tingut per objectiu fomentar l’ús de la llengua catalana i el comerç de proximitat

El lliurament de premis va ser divendres 4 de novembre, a les 17 h de la tarda, a la plaça de les Hortes, en el marc d’una festa amb animació de circ, berenar, i mostra de vídeos i cartells amb les preguntes de vocabulari del concurs “Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!”.

El divendres anterior, 28 d'octubre, s'havia fet el sorteig de premis entre els participants i encertants de les diverses categories: menors de 14 anys, joves de 14 a 17 anys i persones de 18 anys o més. Els guanyadors han obtingut diversos vals de compra i vals de perruqueria, per bescanviar en els comerços associats a Comerç Ral, i una entrada doble per a un espectacle de la companyia Milnotes.

A la festa de cloenda, amenitzada per un actor, hi van assistir diversos participants i guanyadors del concurs, botiguers i veïns de la zona, i alumnes dels cursos de català. També va comptar amb la presència i parlaments del president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Francesc Aroles; la directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán; la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez; i la presidenta de l'Associació de Comerços Sota el Camí Ral, Gisela Comas. En les seves intervencions tots van coincidir en els aspectes positius de la col·laboració entre l’associació de botiguers, l’Ajuntament i el Servei Local de Català, per dur a terme aquesta activitat exitosa.

Ha estat una campanya lúdica organitzada pel Servei Local de Català, l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral i l’Oficina de Comerç de Granollers Mercat de l’Ajuntament de Granollers, que ha pretès promoure el comerç de proximitat i l'ús social del català en aquest al barri de la ciutat. Ha constat de dues fases principals: la publicació dels vídeos dels comerciants del  "Botigueja a Comerç Ral i mira qui parla!" i el concurs "Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!". Actualment els vídeos es poden trobar a les xarxes (#BotiguejaaComerçRal), i al canal del Youtube del CPNL.


Pilar Casnovas, amb el cartell de la seva botiga
Pilar Casasnovas amb el cartell del concurs


El Botigueja ha estat el joc d'aquesta tardor a 38 botigues de Comerç Ral, amb una pregunta personalitzada per a cada establiment. Els alumnes dels cursos de català del Servei Local de Català, ubicat al mateix barri, han participat intensament en el concurs. Aquests estudiants adults també han aprofitat l'oportunitat per fer pràctiques lingüístiques a les botigues i conversar en català en un context real, cosa fonamental per consolidar l'aprenentatge que fan a l'aula. Per altra banda, els establiments participants també han conegut els serveis lingüístics que els pot oferir el Servei Local de Català.

Nombre de comerços col·laboradors: 38

Nombre de participants: 356

Nombre de butlletes recollides: 621

Nombre de premis: 10


El Servei Local de Català, l'Oficina de Comerç de Granollers Mercat de l'Ajuntament i l'Associació de Comerços Sota el Camí Ral col·laboren per fomentar el comerç de proximitat i afavorir l'ús de la llengua catalana a la zona des de 2019, quan van dur-hi a terme el joc de llengua "Endevina-la!".

Des de 2018 el Servei Local de Català de Granollers, del Consorci per a la Normalització Lingüística, desenvolupa a la ciutat un Pla Ofercat de foment de l'ús de la llengua catalana als comerços de la ciutat. L'activitat del Botigueja es va organitzar per primera vegada el 2020 als establiments de l'Associació de Comerciants Congost.

Vols compartir aquesta notícia?