Segona edició de "Paraules i expressions lloretenques"

CNL de Girona

Activitats complementàries

Col·lecció de cartells i punts de llibre que recullen expressions tradicionals de Lloret

L’Associació de Comerciants, el Servei d’Arxiu Municipal i l’Oficina de Català de Lloret de Mar col·laboren en l’elaboració d’un material que vol deixar testimoni d’un bé immaterial: les expressions tradicionals.

Els aparadors de quaranta-dos establiments comercials de Lloret de Mar, aquest mes de maig, llueixen els cartells de la segona edició de la campanya “Paraules i expressions lloretenques”. Aquests mateixos establiments compten amb els punts de llibre de la campanya, a disposició de qui vulgui col·leccionar els tretze models existents.

Amb la campanya "Paraules i expressions lloretenques", l'Associació de Comerciants i l'Oficina de Català de Lloret (CPNL), amb la col·laboració del Serveu d'Arxiu Municipal, reivindiquem una part del llegat d'un passat dedicat a la pagesia i a pesca, i en un determinat moment vinculat a les Amèriques: paraules i expressions que encara perviuen en l’ús tot i que en clara recessió.

Per fer el recull d’expressions enguany s’ha comptat amb el Grup d’Amics de l’Arxiu, col·lectiu de persones grans que des de 2008 es reuneixen cada divendres al Servei d’Arxiu Municipal per tal d'ajudar a identificar i descriure les imatges dels diferents fons documentals que es conserven en aquest servei.

La primera edició de la campanya "Paraules i expressions lloretenques" va recollir, l’any 2019, 14 expressions amb l’assessorament de M. Carme Macià.

Vols compartir aquesta notícia?