Acaben les sessions de llengua a l'Ajuntament del Vendrell

CNL de Tarragona

Ús professional, Servei d'Assessorament Lingüístic

En total s’han fet 4 sessions de recursos lingüístics i d’atenció al públic a les quals han assistit 43 persones de diversos departaments

Durant aquest mes de maig, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona ha impartit dues sessions a l’Ajuntament del Vendrell. Per una banda, sessió “Recursos lingüístics a Internet”, que anava destinada a personal d'oficina que es volia posar al dia sobre els recursos lingüístics a Internet (diccionaris, traductors, serveis de consultes, etc.) i, d'aquesta manera, incrementar la seva autonomia lingüística. Es van fer dues sessions de 2 h en modalitat virtual i hi van assistir 26 persones. Cal destacar l'alta valoració que en van fer els assistents, amb una puntuació mitjana de 8,9 punts sobre 10.

Per altra banda, la sessió de sensibilització "La comunicació amb els ciutadans" anava destinada al personal que fa atenció al públic. En aquest cas, l'objectiu de la sessió, de 90 minuts, era difondre criteris d'atenció oral en català i els beneficis que això aporta en un context multilingüe. Es van fer dues sessions en modalitat virtual a les quals hi van assistir 17 persones i la valoració global mitjana ha estat de 8,45 punts sobre 10. La particularitat d'aquestes sessions és que es demanava als assistents que iniciessin un pla de 21 dies per aplicar els criteris d'atenció oral en català a la seva feina i consolidar els espais de l'Ajuntament en espais segurs d'ús del català, com ho són els establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua. Al final del pla, els assistents expliquen a través d’un qüestionari de seguiment que aplicar els criteris d’atenció en català no els ha suposat cap problema i s’han refermat en el seu compromís amb la revitalització del català en l’àmbit de l’Ajuntament.

Aquestes sessions s'inscriuen en la línia estratègica del CNL de Tarragona de sensibilització sobre l'ús del català dirigida a diversos col·lectius, com personal d'atenció al públic a les administracions locals, personal sanitari, comerciants, etc. I pel que fa a les sessions de recursos són serveis del SAL (Servei d'Assessorament Lingüístic), que també es poden organitzar per a entitats i empreses.

Vols compartir aquesta notícia?