Torna el concurs literari “Relats per al cafetó”

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

CPNL

El concurs premiarà el millor relat que tingui algun aspecte relacionat amb Sant Pere de Ribes i que estigui escrit amb tocs humorístics o satírics

Després del parèntesi obligat per la pandèmia, torna el concurs de relats curts "Relats per al cafetó". En aquesta sisena edició, els organitzadors -Fem Ribes i el Servei Local de Català (SLC) de Sant Pere de Ribes- han decidit continuar amb l'esperit satíric de l'última que es va celebrar l'any 2020 i donar protagonisme a l'humor i a l'originalitat. Per això, el concurs premiarà el millor relat que tingui algun aspecte relacionat amb Sant Pere de Ribes i que estigui escrit amb tocs humorístics o satírics.

Bases del concurs

Per ser admeses al concurs, les narracions han de tenir un màxim de 400 paraules i han de complir uns requisits formals (lletra Arial, cos 12 i a doble espai). Les obres es poden lliurar de l'1 de maig a l'1 de juny de 2022, a la bústia femribes.relatsxlcafeto(ELIMINAR)@gmail.com. En joc hi ha 100 euros en moneda de comerç bescanviables als comerços i establiments de restauració adherits a l'associació de comerciants Fem Ribes.

Enguany, les celebracions de la Festa major d'estiu tornaran a ser el marc escollit per fer el lliurament de premis. L'hora i el lloc del lliurament s'anunciaran a les xarxes socials de Fem Ribes i del Servei de Català.

Fem Ribes i el Servei de Català també tenen previst editar una publicació amb una selecció del relats admesos.

Llengua i comerç

Actuacions com aquesta refermen l'eix que estableix el programa Comerços i empreses, del Consorci per a la Normalització Lingüística, i alhora animen a escriure de manera creativa els alumnes dels cursos de català per a adults i la població en general. Escriure sobre vivències locals, guanyar un premi i veure publicat el treball és un estímul. S'aconsegueix, doncs, un doble objectiu: promoure l'ús de la llengua catalana i incentivar el comerç local, una manera d'unificar cultura i territori que contribueix a generar vincles forts entre els diferents sectors del municipi.

Sílvia Colás Onieva, amb el relat "Cigrons", va ser la guanyadora de l'última edició, que es va celebrar l'any 2020.

Es poden consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

Vols compartir aquesta notícia?