Dia Mundial de la Poesia a la Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona

CNL de Barcelona

Activitats complementàries

El 21 de març, a la Delegació de Sants–Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona, celebrarem el Dia Mundial de la Poesia amb dues activitats ben especials.

La poesia és un gènere literari que es caracteritza per ser la més depurada manifestació, per mitjà de la paraula, dels sentiments, emocions i reflexions que pot expressar l'ésser humà al voltant de la bellesa, l'amor, la vida o la mort. Com a tal, pot estar composta tant en vers com en prosa. La paraula poesia prové de el llatí poesis , i aquesta al seu torn de el grec ποίησις (poíesis), que significa 'fer', 'materialitzar'.

Antigament, la poesia s'escrivia únicament en versos, regint-se per un conjunt de normes sobre la composició anomenada mètrica. Segons la mètrica, els versos es formaven per un nombre fix de síl·labes, una determinada distribució dels accents i una rima, que donarien com a resultat un ritme i un tipus de composició particular. No obstant això, la poesia moderna es caracteritza pel predomini del vers lliure, on l'autor té llibertat total per disposar i organitzar els versos en el text i buscar el seu propi ritme, sense lligams de rimes o mètriques.

Des del 1999 cada 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia a instàncies de la Conferència General de la UNESCO amb la finalitat de destacar la poesia com una manifestació cultural creativa i innovadora. A partir de l'any 2007 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions amb l'objectiu de difondre el fet poètic. El CNL de Barcelona també se suma a aquesta celebració i organitza diferents activitats a les delegacions.

A la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts aprofitem aquest dia per penjar els murals sobre Gabriel Ferrater que tindrem exposats a la delegació. També us convidem a escriure rodolins dedicats a la primavera en el padlet que trobareu al blog de la delegació.

Vols compartir aquesta notícia?