L'Oficina de Català de Blanes participa en la 60a edició dels premis Recvll

Activitats complementàries

Alumnes dels cursos de català posen veu a les obres guanyadores de l'edició d'enguany

El diumenge 10 de març, a les 12 h del migdia, alumnes de català de diferents nivells van llegir fragments de les obres guanyadores

El Teatre de Blanes va tornar a ser l'escenari del lliurament dels Premis Recvll el segon diumenge de març, com és tradició des de fa 60 anys.

Aquest certamen literari, promogut a Blanes, és un referent a tot Catalunya. Iniciat l'any 1964 en la dictadura franquista, ha sobreviscut ininterrompudament fins avui i ha servit per descobrir nous valors de la literatura catalana que s'han consolidat amb el temps. Per citar-ne només uns quants: Montserrat Roig, Carme Riera, Jaume Cabré, Sílvia Soler, Ramon Madaula, Vicenç Villatoro i M. Mercè Roca, que és la presidenta de l'edició d'enguany.

L'Oficina de Català de Blanes ha participat enguany en aquest acte lúdic i cultural posant veu a fragments de les obres guanyadores de les diferents categories: poesia, periodisme, narrativa, retrat literari i teatre, la qual cosa ha estat un honor pel reconeixement que suposa als aprenents de català.

Com va assenyalar la presidenta del jurat en el seu parlament d’enguany, la participació dels alumnes de català en un guardó de tant de prestigi en el país és tota una declaració d’intencions de la institució Premis Recvll, que sempre s’ha distingit per fomentar la cultura catalana i la difusió de la llengua.

Els escriptors guanyadors d'enguany han estat: Jaume Casada (premi de narració Joaquim Ruyra) amb “El país dels ungrus”;  Clara Ballart (premi poesia Benet Ribas), amb “La llum igual”; Carles Batlle (premi de teatre Josep Ametller), amb “La seducció”; David Moré (premi retrat literari Cornèlia-Abril), amb “A les envistes dels cent”; i Francesc Xavier Ferré (premi periodisme Salvador Reynaldos), amb “Mare nostrum, mare mortum”.

Vegeu fotografies dels alumnes lectors: i un petit vídeo de l’acte:

Vols compartir aquesta notícia?