Visita al castell de Montsoriu

Activitats complementàries

Alumnes d’Arbúcies i participants del VxL van gaudir el 22 d’octubre de la fortificació medieval

A les 10 del matí, un autocar els va recollir a Arbúcies per portar-los al coll de Castellar, punt de partida d'una caminada de 2,8 Km que acaba ben bé als peus del castell. Allà els esperava la Sandra, del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella (MEMGA), que els va acompanyar i guiar pels diversos recintes del Montsoriu, corresponents a la gran reforma que va dur a terme el segle XIV Bernat II, vescomte de Cabrera.

Els alumnes, de diverses nacionalitats (Hondures, Argentina, Marroc, Madrid, el Panjab...), van passejar durant més d'una hora per tots els racons d'aquesta construcció monumental, que té més de mil anys d'història. Malgrat que els estudiants eren de nivells Bàsic 1, Bàsic 2 i Bàsic 3, no es van estar de fer preguntes i van seguir bé totes les explicacions, que estaven farcides de dades, exemples, anècdotes i, fins i tot, d'alguna llegenda. A la una del migdia va començar la baixada a peu i els alumnes van aprofitar la passejada per comentar la visita i practicar el català amb els companys.

La sortida va ser una bona oportunitat per sortir de l'aula, conèixer el patrimoni, afavorir la interacció entre els diferents grups d'estudiants de català i també les parelles lingüístiques i, tot plegat, és clar, amb el català com a fil conductor.

Aquesta és una de les moltes actuacions impulsades pel Departament de Cultura, que s'aniran concretant durant tot el quart trimestre del 2022 a diferents serveis del CPNL. L'objectiu és fomentar l'ús de la llengua fora dels espais habituals d'aprenentatge i, al mateix temps, afavorir el coneixement de la cultura i de l'entorn i crear un vincle positiu amb la llengua i el territori.

Vols compartir aquesta notícia?