Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Sensibilització [X]
 1. Política Lingüística publica la 'Guia de llenguatge inclusiu en el tractament de persones amb discapacitat'

  La Direcció General de Política Lingüística ha publicat en línia la Guia de llenguatge inclusiu en el tractament de persones amb discapacitat amb l'objectiu de contribuir a consolidar la inclusió plena d'aquest col·lectiu.

  Sensibilització

 2. Presentació del llibre '100 paraules ebrenques agafades al vol', obra de la filòloga tortosina Teresa Tort

  El dia 25 d'octubre de 2019 va tindre lloc la presentació del llibre '100 paraules ebrenques agafades al vol', de Teresa Tort, a  la Biblioteca de Roquetes, acte organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Roquetes i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

  Sensibilització

 3. Conferència del Dr. Bernat Joan i Marí al Cicle de Sociolingüística de les Terres de l'Ebre

  El 24 de març de 2017 va tindre lloc al campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tortosa  la conferècnia "La formació sociolingüística: element clau per a entendre actituds i comportaments", a càrrec del Dr. Bernat Joan i Marí, professor de la Universitat de les Illes Balears.

  Sensibilització

 4. Ester Franquesa inaugura el II Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre

  La directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, va obrir el 26 de gener de 2017 el II Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre "Llengua, Societat i Futur", a l'Aula Magna del campus Terres de l'Ebre de la URV. 

  Sensibilització

 5. Pere Mayans parla de sistema educatiu i immersió al Cicle de Sociolingüística de les Terres de l'Ebre

  Pere Mayans i Balcells, cap del Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, va pronunciar la segona conferència del Cicle de Sociolingüística de les Terres de l'Ebre que se celebra a Tortosa entre els mesos de gener i maig de 2017. La xarrada va portar per títol "El sentit de la immersió lingüística i de la jerarquització lingüística en el sistema educatiu català".

  Sensibilització

 6. Taula redona en el marc de l'exposició "La llengua a l'escola catalana, un model d'èxit"

  Amb motiu de la presència de l'exposició itinerant del Departament d'Ensenyament "La llengua a l'escola catalana, un model d'èxit" a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, el dimecres 26 d'octubre va tindre lloc una taula redona amb la participació de docents ebrencs que en diferents etapes de l'escola catalana han tingut o tenen un paper important en l'ensenyament de la llengua.

  Sensibilització

 7. El sociòleg Ferran Suay tanca el cicle de conferències sobre sociolingüística "Llengua, societat i poder"

  El dia 19 de maig va tindre lloc a la Sala de Graus del Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tortosa, la conferència "La subordinació lingüística: una visió psicològica", a càrrec del Dr. Ferran Suay i Lerma (URV), en el marc del cicle "Llengua, societat i poder".

  Sensibilització

 8. El Dr. Miquel Àngel Pradilla obre el cicle de conferències "Llengua, societat i poder" a Tortosa

  El 25 de febrer de 2016, el Dr. Miquel Àngel Pradilla i Cardona, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), va obrir a Tortosa el cicle "Llengua, societat i poder", amb una conferència titulada "Llums i ombres de la normalitat lingüística a la catalanofonia". L'acte va congregar una trentena de persones a la Sala de Graus del Campus Terres de l'Ebre de la URV.

  Sensibilització

 9. Cicle de conferències "Llengua, societat i poder" a Tortosa

  Òmnium Ebre, Som Escola a les Terres de l'Ebre, l'Antena Cultural Tortosa de la URV, l'Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) organitzen un cicle de conferències de sociolingüística sota el títol "Llengua, societat i poder", que es desenvoluparà al llarg de quatre sessions entre els mesos de febrer i maig de 2016.

  Sensibilització

 10. Dos treballs presentats pel CNL de les Terres de l'Ebre, finalistes del concurs Contes del Món

  El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) compta amb dos finalistes en el concurs Contes del Món: La llegenda d'en Cantuña, de Katya García Jiménez (alumna del SCC de la Ribera d'Ebre), i La flor de l'irupé, d'Stela Maris Mollardo (voluntària lingüística).

  Sensibilització