Xarrada sobre els recursos per aprendre català amb el CPNL

Ús professional

El 3 de juliol, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) va realitzar una xarrada a l'alumnat del programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya del Consell Comarcal del Baix Ebre.

L'objectiu de la intervenció era explicar al col·lectiu del programa els beneficis que comporta aprendre les llengües del territori d'acollida, en aquest cas el català. A la vegada, també es van presentar els recursos que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística per accedir a aquest aprenentatge: cursos, Voluntariat per la llengua i Voluntariat en conversa.

Durant la xarrada es va parlar d'experiències personals i es va comentar el cas d'una exalumna que aquesta mateixa setmana va anar a classe del curs de nivell bàsic 1 d'Amposta, fet que va servir per exemplificar el perquè és útil aprendre la llengua catalana.

Es va arribar a diferents conclusions, les quals es poden aplicar a l'aprenentatge de totes les llengües: aprendre el català facilita la integració social, obre portes per accedir al món educatiu i també laboral. 

Vols compartir aquesta notícia?