Sortida per la Tortosa històrica

Cursos de català, Activitats complementàries

Dins les activitats de cohesió social i foment de la llengua catalana, el dia 29 de maig de 2023 els alumnes del nivell bàsic 1 i inicial de català del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) van fer una visita a diferents llocs històrics de la ciutat.

Durant la sortida, els 18 participants van descobrir l'important patrimoni arqueològic situat a la vora de la catedral i van conèixer la història de la ciutat a través de la visita a l’espai Cota 0. Tot seguit van visitar els Reials Col·legis, l'obra més important del Renaixement civil a Catalunya.

Finalment, van experimentar la sensació d'estar al Refugi antiaeri número 4, un dels 20 refugis antiaeris existents a Tortosa. El guia va explicar com era la vida a la ciutat quan va ser devastada pels bombardejos.

En acabar la visita, els assistents van exposar aquells aspectes que els havien semblat més curiosos. Un dels més comentats va ser l'experiència viscuda al refugi que, acompanyada d'un sistema d'àudio, la va fer més intensa. Va ser una sortida plena de sensacions!

Vols compartir aquesta notícia?