Amposta commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

Activitats complementàries

El passat 21 de febrer, a l'Oficina de Turisme d'Amposta, es va celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna. Aquest any, es va rememorar la llengua occitana.

L'acte, dirigit per Joana Serret, directora de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, d'Amposta, va acollir diversos ens i centres educatius del municipi, entre els quals, el Servei Comarcal de Català del Montsià, del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), representat per les tècniques del Servei Comarcal de Català Isabel Obradós i Cinta Queral, i un grup de cinc alumnes del CNLTE. Aquests van fer una presentació en català i van agrair el bon acolliment que han tingut a Catalunya, durant els darrers anys, amb les seves llengües maternes, entre les quals figuraven el wòlof, el romanès, l'alemany, l'àrab i el berber.

Tots els participants, allí presents, a la vegada que apropaven part de la seva cultura, mitjançant la llengua, també van demostrar l'esforç i la voluntat d'integració en un altre país completament diferent al seu.

Al llarg de la celebració, i tenint en compte que la commemoració d'enguany es feia amb motiu de la llengua occitana, la parla aranesa es va fer vigent en la lectura d'un poema i la col·laboració del grup musical Mabèl, que va amenitzar l'acte amb un recull de boniques cançons araneses i van gaudir la setantena d’assistents.

Vols compartir aquesta notícia?