Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa

Activitats complementàries

El 21 de febrer va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) un acte de commemoració del XV Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa, amb l'objectiu de posar en valor la diversitat lingüística, llançar un missatge de respecte vers les llengües d'arreu del món i evidenciar la pluralitat de llengües existent a la ciutat i al territori.
 

El Dia Internacional de la Llengua Materna és una iniciativa de la UNESCO que se celebra anualment el 21 de febrer. L'organització va anar a càrrec de la BMD, l'Ajuntament de Tortosa, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), Òmnium Cultural i l'associació UNESCO Tortosa, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

Enguany, l'acte girava entorn la figura de Francesca Aliern, per aquest motiu Emigdi Subirats va repassar la vida i obra de l'escriptora ebrenca. Durant la commemoració hi va haver l'actuació musical de Noel Luna. 

Les intervencions en diferents llengües d'arreu del món per part de l'alumnat dels cursos de català per a adults del CNLTE, del Voluntariat per la llengua i dels participants als clubs de lectura i conversa de la BMD van ser el punt culminant de l'acte. Els 12 participants van traduir i llegir en les seues respectives llengües maternes fragments d'obres de l'escriptora Francesca Aliern.

L'acte, que va comptar amb un centenar d’assistents, va concloure amb un brindis i berenar per la diversitat lingüística. 
 

Vols compartir aquesta notícia?