Visita cultural dels alumnes de català pels carrers de Móra d’Ebre

Cursos de català, Activitats complementàries

L'alumnat del curs Inicial de català de Móra d'Ebre va fer una visita guiada pels carrers històrics de la població dins les activitats de cohesió social i foment de la llengua catalana del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.

Visita cultural a Móra d'Ebre.

Dimecres, 9 de novembre, l'alumnat del curs Inicial de Móra d'Ebre va gaudir d'una sortida històrica i cultural per la capital de la Ribera d'Ebre. La visita guiada, anomenada "Móra d'Ebre, la noble oblidada", va anar a càrrec de Vicens Ayan, geògraf i historiador de Tarvitur.

La ruta es va iniciar a l'ermita de Mare de Déu dels Dolors i va acabar a la plaça de Baix. Durant el recorregut l'alumnat va assabentar-se de les diferents cultures que van habitar Móra d'Ebre, van comprendre la importància comercial que sempre ha tingut la població i van descobrir històries sobre nobles i guerres. Tot això, sempre resseguint els carrers paral·lels al riu Ebre, un paratge admirable, i situant cases pairals com la dels Montagut, els Ferrer, els Pedret, els Dalmases... Van conèixer també  personatges vinculats a la població com Santiago Costa o Julio Antonio, entre altres.

L'objectiu de les sortides culturals és donar a conèixer diferents espais turístics i culturals de la ciutat i, a la vegada, reforçar continguts treballats a l'aula en els cursos de català per a adults.

Vols compartir aquesta notícia?