Visita de l'alumnat de català a la biblioteca Pere Montcada de la Sénia

Cursos de català, Activitats complementàries

L'alumnat del curs Inicial de català de la Sénia, impartit pel Consorci per a la Normalització Lingüística, va visitar la Biblioteca Pere Montcada de la població.

La directora del centre, Mercè Fonollosa, va rebre l'alumnat i feu una explicació sobre tots els serveis que ofereix l'equipament, des del préstec de llibres, pel·lícules, CD, DVD, revistes, etc. fins al servei de reproducció de documents, accés a Internet i a ordinadors públics, activitats de foment de la lectura i visita d'exposicions itinerants.

L'alumnat va tenir l'oportunitat de passejar per les diferents sales i escoltar tota la informació referent a classificació dels llibres per matèries, edats i espais; a més, es va aprofitar l'ocasió per visitar l'exposició "Aigua = vida, natura i lectura". Aquesta mostra no pretén sensibilitzar els visitants sobre el recurs limitat de l'aigua al planeta.

Durant la visita a la biblioteca uns quants alumnes van preguntar sobre si hi havia obres en diferents llengües, com el francès, l'àrab, l'anglès... Aquesta pregunta va donar joc per poder parlar dels llibres de lectura fàcil en català.

La visita va concloure amb l'alta de socis a la biblioteca dels alumnes i amb l'agraïment al personal d'aquest ens per la bona rebuda a la iniciativa.

L'objectiu de les sortides culturals és donar a conèixer a l’alumnat de català diferents espais turístics i culturals del territori i, a la vegada, reforçar continguts treballats a l'aula. Es tracta d'una activitat de cohesió social i foment de la llengua catalana.

Vols compartir aquesta notícia?