Participació del Servei Comarcal de Català del Montsià en uns dels actes de la diada de Sant Jordi a Amposta

CPNL

El Servei Comarcal de Català del Montsià va col·laborar amb els actes commemoratius de lectura en veu alta de textos de Jesús M. Tibau, organitzats per l'institut de secundària Ramon Berenguer IV d'Amposta.

La tècnica comarcal del Montsià del Consorci per a la Normalització Lingüística, Isabel Obradós, va participar en l'activitat de lectura en veu alta sobre diferents textos del llibre de Jesús M. Tibau No és la derrota sinó el vent, que va tindre lloc a les aules de l'Institut Ramon Berenguer IV d'Amposta amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi.

L'alumnat de 2n D d'ESO, tutoritzat per Montse Reverté, va rebre amb molt interès la convidada, qui els va explicar d'on venia, en què consistia la feina en un Servei Comarcal de Català, va mostrar els llibres de la infància i els més representatius de la seva biblioteca particular. A més, com a curiositat es va explicar què és un TBR jar (pot de lectures per ser llegides) i es va aprofitar per posar en valor la importància de llegir.

Tot seguit, es va fer la lectura en veu alta per part de la tècnica comarcal i tot l'alumnat de l'aula tant de la biografia de Jesús Tibau, de l'argument del llibre No és la derrota sinó el vent, i dels textos "D'un cop de vent", "Com el gat i el gos" i "Avorrir-se". Un cop acabada la lectura de manera espontània es va fer una reflexió del que s'havia llegit.

Per finalitzar, l'alumnat tenia preparades una sèrie de preguntes per fer a la convidada sobre els seus gustos lectors, hàbits i interessos literaris.

Vols compartir aquesta notícia?