L'alumnat dels cursos de català de les Terres de l'Ebre celebra el Dia de la Poesia

Activitats complementàries

El dia 21 de març de 2022 va celebrar-se el Dia Mundial de la Poesia amb l’organització de diverses activitats a les Terres de l'Ebre.

L'acte central de la jornada va tindre lloc a la seu dels Serveis Territorials de Cultura, a Tortosa. Va consistir en un espectacle de l'actor Jaume Madaula sobre la vida i l'obra de l’escriptor Gabriel Ferrater (Reus, 1922 - Sant Cugat del Vallès, 1972), que enguany celebra el centenari.

Durant la celebració es va comptar amb la intervenció d'alumnes dels cursos de català per a adults i col·laboradors del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), que van llegir el poema de la diada, "Si puc", de Gabriel Ferrater, en diferents llengües: àrab, castellà, francès, portuguès, ucraïnès i urdú. Altres poemes van ser recitats per representants de Dilluns d'Arts al Forn, de la revista 'Solstici' i de l'associació d'afectats per la síndrome de Down.

Paral·lelament, altres alumnes dels cursos de català del Baix Ebre, el Montsià i Tortosa van enregistrar vídeos del poema “Si puc”, que s’emeten durant tota la setmana per les xarxes socials del CNLTE. A banda, d’això, el CNLTE va col·laborar en la difusió de les activitats del Dia Mundial de la Poesia que van tindre lloc ahir a les biblioteques públiques d’Amposta, Gandesa i Tortosa organitzades pel Departament de Cultura de la Generalitat i les biblioteques esmentades.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?