El Govern presenta el Pacte Nacional per la Llengua a Tortosa

CPNL

El secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Francesc Xavier Vila, va presentar el 17 de març a la sala Terres de l'Ebre de la Seu de la Generalitat a Tortosa les línies generals i el procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua, en el marc d'un seguit de presentacions que tenen lloc durant aquest mes en diverses poblacions de Catalunya.

L'acte va comptar amb la presència de representants institucionals i de la societat civil de les quatre comarques de l'Ebre i hi van intervindre el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, Victòria Almuni. El professor Miquel Àngel Pradilla, coordinador de l'informe acadèmic Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana, va ser l'encarregat de presentar els eixos fonamentals d'aquest document de diagnòstic sobre la situació de la llengua catalana a Catalunya.

El secretari general va animar la ciutadania a implicar-se en el procés participatiu a títol personal, detectant els principals reptes que té el català i proposant solucions. També va instar les entitats i tota mena de col·lectius presents a l'acte a organitzar sessions autogestionades, per a les quals es facilitaran materials gràfics i guies a través de la web del pacte, amb la intenció d'aïllar reptes i proposar solucions.

Es preveu que els canals de participació estiguin oberts a partir del mes d'abril. S'admetran propostes fins al 30 de juny, data en què finalitzarà la fase de participació. A la tardor es farà un retorn d'informació a la ciutadania i es lliuraran els resultats a la taula del Pacte Nacional perquè s'incloguin en la discussió i l'elaboració de l'acord polític.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?