El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre celebra el Dia Mundial de la Poesia

Activitats complementàries

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) impulsa activitats i col·labora en la difusió de les activitats que s'organitzen amb motiu del Dia Mundial de la Poesia 2022 a diferents localitats del territori.

Amb la voluntat de reforçar els vincles del Consorci amb l'entorn, el CNLTE col·labora en la difusió de les activitats que s'organitzen enguany amb motiu del Dia Mundial de la Poesia (DMP) a diferents poblacions ebrenques: Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre i Tortosa. També fomenta la participació de l'alumnat dels cursos de català i del voluntariat lingüístic en els actes commemoratius organitzats.

Com a accions pròpies i amb participació directa de l'alumnat del CNLTE, cal esmentar la difusió a través de les xarxes socials Facebook i Twitter de l'enregistrament en vídeo de la recitació del poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, autor escollit per a la commemoració de la diada, en diferents idiomes: àrab, català, castellà, francès, romanès, rus, ucraïnès, urdú i wòlof per tal de formar part de l'acció commemorativa virtual del Dia Mundial.


Acte central del Dia Mundial de la Poesia

Com cada any, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) també col·labora amb diferents iniciatives en la commemoració del DMP i fa difusió de l'acte central que organitza la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El poema escollit "Si puc", traduït a 22 llengües, protagonitzarà l'acte central de la diada a Tortosa, que tindrà lloc el 21 de març, a les 19.00 h, als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

El 1999, durant la 30a Conferència General a París, la UNESCO va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia, per ressaltar una de les formes de més valor de l'expressió identitària i lingüística de la humanitat.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?