Visita a l'Escola d'Hoteleria del Vallès

Cursos de català

Els alumnes de l'Elemental 2 van anar a l'Escola d'Hoteleria i Turisme Torre Mossèn Homs

Vam ser rebuts per un grup d' estudiants de Grau Superior de Turisme i la seva professora, que van fer-nos un recorregut per totes las instal·lacions començant per l'exterior del recinte i acabant a l'interior de l'edifici, a la vegada que explicaven un resum de la seva història, curiositats i la seva oferta actual, tant gastronòmica com de cursos formatius.

La Torre de Mossèn Homs, també coneguda com la Torre de Mossèn d'Homs, és una masia del nord-est del municipi de Terrassa, protegida com a bé cultural d'interès local.

La torre surt documentada al segle XV com a Torre Botina, perquè els seus propietaris eren la família Botí, després de passar per diversos propietaris, finalment el seu nom actual fa referència a Mossèn Jaume Doms. Antigament va ser una torre de vigilància, ja que es troba en un punt estratègic per defensar les cases de la zona, dels bandolers, malfactors i altres passavolants militars. El 1871 va ser adaptada per produir oli d'oliva i vi. Es remodelarà el 1990, i actualment hi està instal·lada l'Escola d'Hoteleria-Restaurant, que ofereix programes de formació reglada.

L'edifici és molt bonic, històric i antic, únicament podem recomanar que l'adaptin amb més accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a l'oferta formativa, actualment s'imparteixen cicles formatius de Grau Mitjà i Superior de les famílies de Turisme, Hosteleria i Industries Alimentàries. Els plans d'estudi d'aquests cicles permeten la continuïtat dels estudiants al centre, afavorint que puguin obtenir dues titulacions en tres cursos, així como també el pas als cicles de Grau Superior una vegada han finalitzat els de grau mitjà.

Un dels aspectes dels cursos està relacionat amb el protocol, s'imparteix a tots els cursos. En aquesta part els alumnes aprenen sobre normes de protocol i bones maneres: des de la vestimenta i les formes de cortesia fins a la manera correcta de parar una taula i el servei relacionat.

El restaurant fa un menú de degustació amb un cost de 23 €. S'ha de trucar per reservar amb temps d'antelació (mínim un més).

Mai repeteixen els menús, perquè els estudiants innoven cada dia, ja que els alumnes han de practicar diferents plats L'horari és de dilluns a divendres al migdia.

Va ser una visita molt interessant, vam descobrir moltes curiositats i vam passar una estona molt agradable.

Vols compartir aquesta notícia?