Presentació

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública formada per la Generalitat de Catalunya i 135 administracions públiques que té l'objectiu de facilitar el coneixement del català i afavorir-ne l'ús en tots els àmbits. El CPNL disposa d'una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i 146 punts d'atenció. L'Ajuntament de Terrassa és membre fundador del Consorci per a la Normalització Lingüística. L'Ajuntament de Rubí s'hi va integrar l'any 1990.

Territorialment, el CNL de Terrassa i Rubí abasta els municipis de Terrassa, Rubí, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell, Vacarisses i Rellinars. 

El Consell de Centre és l'òrgan de direcció de l'àmbit territorial del CNL de Terrassa i Rubí. Es reuneix ordinàriament dos cops l'any a fi d'aprovar el pressupost, el projecte anual d'activitats i la memòria de l'any anterior, i de fer el seguiment de les actuacions del Centre de Normalització Lingüística. El Consell el formen representants de l'Ajuntament de Terrassa, de l'Ajuntament de Rubí, del Departament d'Ensenyament, de la Direcció General de Política Lingüística, la directora del CNL i representants de l'equip tècnic.