L'alumnat del SLC de Terrassa descobreix el Mercat de la Independència

Cursos de català

Aquest trimestre l'alumnat d'un dels cursos de nivell Bàsic 3 ha pogut conèixer els secrets més amagats del Mercat de la Independència

El grup d'alumnes del curs Bàsic 3 del Servei Local de Català de Terrassa va fer una visita guiada al Mercat de la Independència. Com que el curs anterior els mateixos alumnes van fer el recorregut per les parades del Mercat, aquest cop van poder conèixer de primera mà els seus orígens, l'any de construcció de l'edifici i l'arquitecte encarregat del projecte. Després, van fer un recorregut pel soterrani, van visitar els magatzems, les càmeres frigorífiques i fins i tot, van entrar al refugi aeri.

El Mercat de la Independència és un del edificis modernistes més emblemàtics de Terrassa. Es caracteritza pel fet de tenir una estructura de ferro, la més gran de la ciutat. Ara això no crida gaire l'atenció, però llavors el ferro només es feia servir com a element decoratiu. L'edifici consta de tres naus amb forma de ventall i té una superfície de 3.175 metres. Es va inaugurar el 14 de novembre de 1908. L'any 1995 es va remodelar i s'hi van obrir 3 accessos més.

El soterrani arquitectònicament té els seu encant perquè és de volta catalana. Antigament era el lloc on, fins als anys 70, hi venien els majoristes. Us imagineu quin goig feia ara ja fa cent anys?

Vols compartir aquesta notícia?