Els alumnes del cursos de català de Rubí fan un dijous gras ben participatiu

Cursos de català

Prèviament, a les aules, s'havia treballat el lèxic dels aliments i el text instructiu

Tenir una cuina al lloc de feina no és el més habitual, però nosaltres en tenim una. Així doncs, vam aprofitar l'ocasió per fer-ho coincidir tot. S'apropava Dijous Gras, dia de truites amb botifarra i tot el que hi vulgueu posar.

A les aules s'havia treballat el lèxic dels aliments i el text instructiu, que el vam anar encaminant per explicar com es fa una truita.

Una alumna es va animar a fer un vídeo explicant la recepta de la truita i també en va portar una de feta per als companys del Bàsic 2 de primera hora de la tarda, que van acabar de completar amb la coca de llardons.

Al vespre, com que coincideixen tres grups (Bàsic 1, Bàsic 2 i Elemental 1) vam muntar la feta grossa. Un grup va parar taula, amb el lèxic de la mena de truites i els elements que hi sol haver damunt la taula (els del Bàsic 2), els del Bàsic 1 van fer una estona de classe i van parlar de com celebrem les tradicions i els de l'Elemental 1 es van posar a la cuina amb tots els ingredients preparats i ells mateixos van fer les truites i van sucar el pa amb tomàquet. Van fer quatre truites: una de patates i ceba, una de botifarra, una de carbassó i una altra de només patata.

Després tots els grups ens vam reunir en una aula, amb la taula ben parada, i vam fer el tastet d'aquestes truites que van sortir de meravella i d'una coca de llardons que també hi havia.

Per a algun alumne va ser com fer una pràctica de cuina per primera vegada i alguns altres ens van dir que la truita era un gran invent i que mai s'haurien imaginat que la barreja de llardons amb farina, sucre... pogués ser una cosa tan exquisida.

Cal dir que els alumnes van tenir unes excel·lents guies, les seves professores: la Pilar, la Rosa i la Isabel.

Ja ho veieu, el text instructiu també serveix per omplir la panxa!

Vols compartir aquesta notícia?