Parlar en català al comerç: un repte per als alumnes

De la competència a l'ús

Un total de 110 alumnes han visitat 93 establiments de Tarragona, el Vendrell, Calafell, Valls i Salou per practicar el català

Pràctica en un establiment del mercat de Torreforta

Els alumnes de català dels cursos de nivell bàsic 3 del CNL de Tarragona han realitzat aquest trimestre les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Aquesta activitat forma part del programa del curs i té l'objectiu de fomentar que els aprenents posin en pràctica els seus coneixements en un entorn real, com són les botigues del seu entorn. Aquestes, gairebé 5.000 a tot Catalunya, ofereixen un espai segur que dona molta confiança als alumnes.

En total, a Tarragona, el Vendrell, Calafell, Valls i Salou, on s'ha fet aquesta activitat, hi han participat 110 alumnes que han fet 317 pràctiques a 93 establiments diferents. Totes els comentaris destaquen l'amabilitat, els ànims i la motivació del personal dels establiments. La valoració que en fan és molt bona: troben que és una activitat interessant per perdre la por i la vergonya i per conèixer paraules noves i llocs nous. També agraeixen que hi hagi aquests establiments disposats a atendre en català. Fins i tot alguns demanen de fer més activitats d'aquestes.

L’acció també afavoreix que els comerciants catalanoparlants prenguin consciència del seu paper important en l’increment de l’ús del català.

Vols compartir aquesta notícia?