El Voluntariat per la llengua es consolida en l'àmbit de la salut a Tarragona

Voluntariat per la llengua

Aquest mes acaben les pràctiques les parelles que van començar el mes de febrer i en comencen de noves

Presentació de parelles (febrer 2023)

Aquest mes han acabat les trobades de les parelles lingüístiques formades per professionals de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) i de l'ICS Camp de Tarragona, que participen en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), gestionat pel Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

La presentació de les deu parelles es va fer el passat mes de febrer i s’han trobat una hora a la setmana, durant deu setmanes, per practicar català a través de la conversa en un ambient relaxat i distès. A més de facilitar l’aprenentatge de la llengua, la persona voluntària acompanya l’aprenent en el nou entorn laboral i social, si fa poc que ha arribat a Catalunya.

El foment del VxL dins de les organitzacions, com un hospital o un CAP, és una línia d’actuació prioritària del Consorci per a la Normalització Lingüística. En l'àmbit de la salut, fins ara, ja s'han format més de 600 parelles lingüístiques a tot Catalunya. El mateix Departament de Salut n’està fent una promoció permanent, atès que es constata que hi ha molts professionals provinents de fora de Catalunya que es plantegen formar-se en català per poder atendre millor els pacients.

Vols compartir aquesta notícia?