El Club Diògenes Tarragona s'apunta al programa del joc en català

Oci en català

L'Associació Lúdica i Cultural Club Diògenes Tarragona es dedica a la difusió i pràctica dels jocs de taula i de rol i s'ha adherit al programa «I tu, jugues en català?»

Com a primera iniciativa fruit de l’acord, el Club Diògenes Tarragona es donarà a conèixer entre l'alumnat i les parelles lingüístiques del CNL de Tarragona els dies previs al Dia Internacional del Joc (28 de maig) i organitzarà una tarda de jocs de taula i rol en català a la seu del CNL, el dimecres 25 de maig.

l el mateix dia 28 de maig el Club Diògenes organitzarà una de les seves Jornades Tarracolúdiques a la plaça Verdaguer, amb l'associació de comerciants la Via T-Tarragona shopping, gràcies a la mediació del SLC de Tarragona. El Club Diògenes instal·larà veles i taules a la plaça i els seus socis dirigiran partides de jocs de taula i de rol variats per a tots els transeünts que vulguin participar-hi.

Però abans, el dissabte 30 d'abril, la XXXIII Jornada Tarracolúdica del Club Diògenes tindrà lloc a la plaça dels Carros, de la mà d'Espimsa, per promocionar el Mercat de la pagesia que s'hi instal·la cada dissabte al matí d'ençà l'estiu passat.

Podcasts en català dedicats a difondre els jocs de taula i de rol

La col·laboració entre l'entitat i el SLC de Tarragona que ara s'ha formalitzat va arrencar a finals de l'any 2021, quan, durant la campanya nadalenca del programa «I tu, jugues en català?», vam difondre per les nostres xarxes els dos podcasts periòdics de l'entitat i mentre ells afegien etiquetes del nostre programa a les seves xarxes.

Els dos podcast del Club Diògenes, sempre presentats en català encara que els jocs que es comentin no tinguin versió en el nostre idioma, són: “La partida”, que setmanalment analitza, comenta i difon els jocs de taula i de rol moderns i activitats relacionades a Ràdio Ciutat de Tarragona; i “Píndoles ABJ”, dedicat al vessant educatiu i pedagògic dels jocs de taula i allotjat a la plataforma iVoox, amb un programa al mes o cada dos mesos.


A la fotografia, Jordi Nadal, president, i Sònia Martínez, vicepresidenta del Club Diògenes, amb el diploma d'adhesió, a la seu de l'entitat.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?