Acaben les sessions de sensibilització per a 111 monitors i monitores de menjador

Ús professional

A les sessions es donen estratègies comunicatives, es trenquen prejudicis i s’expliquen els beneficis d’usar el català amb infants

Entre els mesos de febrer i març de 2022, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona ha impartit la sessió «En l'educació i en el lleure tu ets la clau» a monitors i monitores de menjador de diverses escoles de Tarragona i d’altres pobles del Tarragonès, concretament al Morell, Perafort, la Nou de Gaià, Creixell, Vila-seca, Roda de Berà, Torredembarra.

Les sessions han tingut una durada de 2 hores, repartides en dos dies i s’han fet en línia. L’objectiu era reflexionar sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l'ús del català i conscienciar de la importància i els beneficis que ofereix utilitzar el català amb els infants. Es van fer 5 grups i hi van assistir 111 persones. La valoració global mitjana ha estat de 7,7 punts sobre 10.

La particularitat d'aquestes sessions és que es demanava als monitors que entre la primera i la segona sessió fessin un treball d’autoobservació de les seves pràctiques al menjador i al pati. A la segona sessió es comentaven els resultats, es reforçaven les actituds positives i es reconduïen els prejudicis.

Aquestes sessions s’inscriuen en la línia estratègica del CNL de Tarragona de sensibilització sobre l’ús del català dirigida a diversos col·lectius, com a personal d’atenció al públic a les administracions locals, personal sanitari, comerciants, etc.

Vols compartir aquesta notícia?