Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Voluntariat per la llengua [X]
 1. Comença el reforç de lectura del 3r trimestre a Vic, Manlleu i Torelló

  Aquesta setmana, del 9 al 13 de maig, ha començat el reforç de lectura del tercer trimestre a Vic, Manlleu i Torelló.

  Voluntariat per la llengua

 2. Política Lingüística publica 25 vídeos amb trucs per conversar en català

  La sèrie "Màgia per conversar" s'adreça a les parelles del VxL, l'alumnat del CPNL i tots els aprenents de català

  Voluntariat per la llengua

 3. Parelles lectores a Centelles

  Després de les festes de Nadal la Biblioteca La Cooperativa de Centelles i el programa Voluntariat per la llengua d'Osona han iniciat el reforç de lectura en català.

  Voluntariat per la llengua

 4. Nous vídeos per conversar adreçats a les parelles del VxL, a l’alumnat del CPNL i a tots els aprenents de català

  La Secretaria de Política Lingüística (SPL) ha publicat set nous vídeos de la sèrie "Màgia per conversar", amb l'objectiu d'estimular la conversa en llengua catalana. "Màgia per conversar" és un recurs de suport a l'aprenentatge que s'adreça a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), a l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i a tots els aprenents de català que el vulguin practicar.

  Voluntariat per la llengua

 5. Ràdio Ona s'adhereix al VxL

  Aquest mes d'octubre Ràdio Ona, l'emissora municipal de Torelló, s'ha adherit al programa del Voluntariat per la Llengua.

  Voluntariat per la llengua

 6. S'inicia el projecte 'Tàndem cultural' per afavorir la conversa en català i la creació de noves parelles lingüístiques

  Les persones que volen practicar el català disposen d'un nou espai de trobada per compartir converses amb catalanoparlants habituals. Es tracta de Tàndem cultural, un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la col·laboració del Voluntariat per la llengua, programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), d'Apropa Cultura i d'altres agents d'arreu del territori. El projecte neix amb la voluntat d'impulsar l'ús social del català, facilitar l'accés a la cultura, generar vincles entre persones de procedències diverses i reforçar el sentiment de pertinença col·lectiva a través de la llengua.

  Tàndem cultural ofereix una selecció d'activitats culturals gratuïtes que inclouen un tast de parella lingüística just abans de cada activitat. La proposta s'adreça d'una banda, a aprenents de català i, de l'altra, a catalanoparlants habituals (especialment socis d'Òmnium). Els aprenents de català a qui es dirigeix aquesta proposta són les persones inscrites al VxL que encara no tenen assignada una parella lingüística i els alumnes dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, a partir del curs bàsic 3, que necessiten practicar la llengua per adquirir fluïdesa i que no participen en el VxL.

  Voluntariat per la llengua

 7. L’exposició “Quan parles fas màgia” arriba a Osona

  L'exposició "Quan parles fas màgia" del Voluntariat per la llengua arriba a Osona. Des del dia 18 de febrer, que s'inaugura l'exposició a Vic i fins al 29 de març, que es clourà a Centelles, aquesta exposició haurà passat per Vic, Manlleu, Torelló i Centelles.

  Voluntariat per la llengua

 8. Comença una nova edició del Voluntariat per la llengua a Torelló

  A Torelló, s'han format 12 parelles, que es trobaran de forma virtual mentre la situació sanitària no millori i continuïn les restriccions de mobilitat i contacte social. També hi ha algunes persones que prefereixen esperar a fer trobades presencials.

  Voluntariat per la llengua

 9. L'IEC homenatjarà les parelles lingüístiques a la III Festa "Fes-te de la llengua"

  Ja fa dos anys que la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va engegar la Festa "Fes-te de la Llengua", per posar la llengua en el centre d'una celebració festiva i homenatjar algun col·lectiu que treballi a favor del català.

  Enguany, la tercera edició es vol dedicar als voluntaris i als aprenents que formen les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), amb l'objectiu de reconèixer la important tasca que duen a terme.

  Voluntariat per la llengua

 10. Comença el Projecte de foment de la lectura 2020 a Manlleu

  Com ja fa nou anys per aquestes dates, la setmana del 24 de febrer comença el Projecte de foment de la lectura a Manlleu. Aquest projecte pretén atendre alumnat dels cursos de català i també de l'Escola d'Adults, que té dificultats per llegir, de comprensió lectora i que no té adquirit l'hàbit de la lectura per millorar aquesta mancança.

  Voluntariat per la llengua