Visita a l'exposició del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

Aquesta setmana l'alumnat dels cursos Bàsic 1 i Bàsic 2 ha visitat l'exposició sobre el Voluntariat per la llengua a la Biblioteca Comtat de Cerdanya - Puigcerdà. Ha pogut gaudir d'una visita guiada per la biblioteca, fer-se'n el carnet i conèixer els recursos de què disposa l'equipament per aprendre català i poder continuar l'aprenentatge de llengua a través de llibres de lectura fàcil o clàssics adaptats.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada). 

El programa va néixer l'any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Qualsevol persona interessada a participar-hi com a aprenent o voluntari pot contactar amb vxl.montserrat@cpnl.cat o el 93 872 170 7 o 634757868. 

Vols compartir aquesta notícia?