Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Voluntariat per la llengua [X]
 1. S'inicia el projecte 'Tàndem cultural' per afavorir la conversa en català i la creació de noves parelles lingüístiques

  Impulsat per Òmnium Cultural i amb la col·laboració d'Apropa Cultura, connectarà amb el programa Voluntariat per la llengua del Departament de Cultura

  La iniciativa compta amb la participació del Voluntariat per la llengua, programa de la Secretaria de Política Lingüística que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística

  El projecte facilita als participants l'accés gratuït a espectacles culturals i promou l'ús social de la llengua catalana

  Voluntariat per la llengua

 2. QUAN PARLES FAS MÀGIA

  La nova campanya d'impuls del Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística dispara les adhesions d’ençà del seu començament. Des del 28 de setembre, en què els espots es van començar a emetre a TV3, ja han estat més de 469 persones les que s'han inscrit al programa, de les quals, 277 ho han fet com a voluntàries.

  Voluntariat per la llengua

 3. Grups de conversa en català a les biblioteques de la ciutat amb el Voluntariat per la llengua del CNL de l’Hospitalet

  La setmana del 7 a l'11 d'octubre s'inicien els grups de conversa que es fan enguany a les  biblioteques de la ciutat i que s'ofereixen des del programa de Voluntariat per la Llengua conjuntament amb biblioteques.

  Voluntariat per la llengua

 4. 25 participants i 9 plats a la 1a Trobada Gastronòmica de l'Hospitalet

  Aquest dimarts, dia 29 d’octubre, vam celebrar la 1a Trobada Gastronòmica de l’Hospitalet en col·laboració amb el Grup de Comerciants de Santa Eulàlia. Hi van assistir voluntaris i aprenents del CNL de l’Hospitalet i un grup de senyores de l’EspaiCaixa de Can Vidalet. 

  Voluntariat per la llengua

 5. 10 anys de Voluntariat per la llengua al CNL de l’Hospitalet

  El passat divendres, 14 de juny, vam celebrar, a l’Harmonia. Espai d’Art, els 10 anys del Voluntariat per la llengua al CNL de l’Hospitalet

  Voluntariat per la llengua

 6. Una trentena de persones assisteixen a la xerrada Els envasos: bufar i fer ampolles

  El voluntari lingüístic Toni Rufié va oferir als assistents una xerrada molt interessant sobre el procés de fabricació d'una ampolla de plàstic, des de la preforma fins a l'envàs final.

  L'acte va ser presidit per l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín; el president del Consell del CNL de l'Hospitalet, Lluís Esteve, i la regidora adjunta de l'Àrea d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, Glòria Herance.

  Voluntariat per la llengua

 7. Xerrada sobre els maltractaments donada per una aprenenta del VxL de l’Hospitalet

  El dia 28 de febrer, a la sala polivalent del Centre Cultural de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat, l’aprenenta del programa Voluntariat per la llengua Gloria Garrido va conduir la xerrada “Maltractaments: un problema recurrent que es pot aturar”. 

  Voluntariat per la llengua

 8. Xerrada sobre els productes bancaris

  Jordi Tarruella, vicepresident d’AIDEC-ADICAE, ens va parlar ahir dels productes bancaris perillosos i dels segurs, de les preferents, dels productes hipotecaris, dels bons... de tantes coses que en va deixar alguna de pendent per a una futura trobada.

  Voluntariat per la llengua

 9. Consolidació de les tertúlies mensuals sobre actualitat en català

  El dia 24 de maig, de les 19.30 h a les 21 h, es va celebrar a l’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet la quarta tertúlia d’actualitat en català d’enguany, organitzada pel programa Voluntariat per la llengua. En la trobada es va debatre sobre l’expansió i la preponderància de la Xina, l’especulació financera en la producció d’aliments, el futur de l’euro, el fenomen del 'corralito' a l’Argentina i la possibilitat de la seva implantació a Espanya, la polèmica relacionada amb el partit de final de la Copa del Rei de Futbol, la qualitat dels programes televisius i la manipulació informativa.

   

  Voluntariat per la llengua

 10. Taller de converses musicals

  Ahir, 15 de maig, al CNL de l’Hospitalet, es va dur a terme un taller de converses musicals. El taller el va dinamitzar la Patrícia Persky, una argentina que fa onze anys que viu a Catalunya i que estudia català. Hi van assistir persones que participen al programa Voluntariat per la llengua i també alumnes dels cursos de català.

  Voluntariat per la llengua