Oficina de Català de Salt

El Servei va néixer per atendre les necessitats en matèria de normalització lingüística del municipi de Salt, a la comarca del Gironès. La seva activitat s’orienta tant als ajuntaments, com a les empreses, les entitats i els particulars del territori.

Dades estadístiques

  Població* Població estrangera* % de població estrangera* Cursos  2022 Voluntariat per la llengua 2022
Salt 32.230 12.421 38,54 45 cursos
896 inscrits
19 parelles lingüístiques
29 participants

*Font: Idescat


Eixos de treball

Activitats destacades

L'Oficina de Català de Salt té com a objectiu facilitar el coneixement, l'ús i la divulgació del català en tots els àmbits, així com facilitar que el català esdevingui la llengua vehicular i una eina de cohesió del nostre municipi.

Les activitats d'aquest servei s'estructuren al voltant de tres grans àrees d'actuació: ensenyament de la llengua, assessorament lingüístic a empreses i particulars i dinamització lingüística, al mateix temps que implementem el programa de Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística.

A més a més d’aquestes actuacions, organitzem activitats de cohesió social, cultura i acolliment lingüístic que reforcen els nostres objectius, i que són activitats pròpies o en col·laboració amb altres entitats del territori i adreçades a la població general.

 • Les Veus de Salt

  El recital Les Veus de Salt té el doble objectiu de ser un reconeixement a les llengües que es parlen a Salt i, d'altra banda, crear lligams entre les persones de diferents orígens que conviuen al municipi. I ho fem a través dels llenguatges universals de la poesia i la música.

 • Passejada literària

  La Biblioteca Iu Bohigas i l’Oficina de Català organitzem pels volts de Sant Jordi una passejada literària pels carrers de Salt amb lectura de textos d’un dels nostres escriptors il·lustres i ho fem acompanyats de professors experts en la vida i obra de l’erudit. Els textos els llegeixen alumnes dels cursos de català i usuaris de la biblioteca i l’acte finalitza en el marc de la Fira del Llibre del Barri dels Escriptors.

 • Dia Internacional de la Llengua Materna

  El 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb l’objectiu de preservar i protegir totes les llengües i dialectes que es parlen arreu del món. A l’Oficina de Català de Salt ens agrada celebrar aquest dia amb els alumnes amb diverses activitats dins i fora de les aules.

 • Sant Jordi

  Per Sant Jordi, l’Oficina de Català té una parada al pg. Ciutat de Girona de Salt, on es munta la Fira, des d’on organitzem diverses activitats relacionades amb la llengua i la cultura catalanes.

Galeria

Galeria d'imatges (fotos o cartells)

Vídeos

Voluntariat per la llengua interreligiós

On som

OC de Salt

Carrer Sant Antoni- Factoria Cultural Coma Cros, 1
17190 Salt
Tel. 972249191
salt@cpnl.cat

Com arribar-hi

HORARIS

Atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h, atenció telefònica al 972249191 (ext. 1319) o c/e a salt@cpnl.cat

Mapa CNL de Girona
Última actualització: 27/02/23