Notícies

Filtres aplicats

 • Territori: OC de Figueres [X]
 1. L'Oficina de Català de Figueres participa en el Plenari de la Taula de Participació Social del Centre Penitenciari Puig de les Basses

  Aquest dimecres, 27 de novembre, va tenir lloc la sessió del plenari de la Taula de Participació Social del Centre Penitenciari Puig de les Basses, que va reunir vint entitats i organismes que formen part del mapa d'entitats per a la millora de l'atenció i la formació a la població reclusa.

  Voluntariat per la llengua > Entitats col.laboradores

 2. La inauguració del curs 2019-2020 de l'Oficina de Català de Figueres omple el Cercle Sport

  Ahir al vespre 150 persones van omplir la sala gran del Cercle Sport Figuerenc per inaugurar el curs 2019-2020 de l'Oficina de Català de Figueres. El convidat a l'acte va ser l'empordanòleg, escriptor, biòleg i fotògraf  Josep Maria Dacosta, que va oferir als assistents la conferència "Benvinguts a Figueres" amb la projecció comentada d'un recull de fotografies pròpies.

  Seguidament, es van presentar les activitats programades per l'Oficina de Català  per a aquest curs i es van fer les presentacions de les parelles lingüístiques de la catorzena edició del Voluntariat per la llengua a Figueres. El programa destaca per la seva versatilitat, atès que en els darrers anys, amb la mateixa filosofia de fomentar la conversa en català, n'han sorgit noves modalitats: clubs de lectura, tallers de conversa, etc., formats que es consoliden a diversos espais de la ciutat i que atrauen nous voluntaris i aprenents. En aquests moments l'Oficina de Català de Figueres ofereix 12 cursos de català per a adults amb un total de gairebé 300 alumnes, molts dels quals complementen l'aprenentatge de la llengua amb el programa VxL gràcies a l'acció dels voluntaris catalanoparlants.

  Cursos de català > Inauguració

 3. Comença el primer curs del projecte "El català a través del teatre" a Figueres

  Avui, dilluns 18 de novembre, ha començat el primer curs del projecte "El català a través del teatre" fruit de la col·laboració entre l'Aula de Teatre Eduard Bartolí i l'Oficina de Català de Figueres, una iniciativa adreçada als alumnes dels cursos de català que pretén fomentar l'aprenentatge de la llengua a través de les arts escèniques.

  Llengua i cultura > Activitats culturals

 4. Commemoració de l'Any Monturiol a Figueres

  Els alumnes de l'elemental 2 de l'Oficina de Català de Figueres han  visitat l'exposició "L'Ictineu. El gran invent de Narcís Monturiol" al Museu del Joguet de Catalunya. A l'exposició han pogut descobrir la figura de l'inventor figuerenc i hi han pogut observar una reproducció del submarí Ictineu a escala 1:10.

  Llengua i cultura

 5. Inici dels tallers VxL al Puig de les Basses i a l'escola Josep Pallach

  Un any més, el programa Voluntariat per la llengua ofereix a dos centres educatius de la ciutat la fórmula dels tallers de conversa per a petits grups d'aprenents. Les tipologies d'usuaris són diverses: per una banda, els aprenents són alumnes del Centre de Formació d'Adults Tramuntana del Centre Penitenciari Puig de les Basses i, per l'altra, són un grup de mares i pares de l'escola Josep Pallach.  En total són quatre tallers: tres al Puig de les Basses i un al Pallach, que apleguen trenta aprenents acompanyats per quatre persones voluntàries. 

  Voluntariat per la llengua