Lloret

Col·laboracions de l'Oficina de Català i Nova Ràdio Lloret

Nova Ràdio Lloret col·labora amb l'Oficina de Català de Lloret de Mar amb l'elaboració de programes i de falques publicitàries per difondre la feina feta en les tres branques del servei: ensenyament de català per a adults, assessorament lingüístic i dinamització de l'ús social de la llengua.

En aquest espai, hi recollim l'arxiu d'alguns dels àudios en què es concreta aquesta col·laboració.

  • "Dites amb accent" (2017)

Col·lecció de 22 càpsules radiofòniques que vol divulgar curiositats de l'idioma i alhora sensibilitzar la població del fet que hi ha moltíssims nous parlants de català que tenen un coneixement de l'idioma mitjà-alt, la qual cosa fa que sigui injustificat el costum tan estès de prescindir sistemàticament del català a l'hora de dirigir-se a persones que viuen a Catalunya però que tenen el seu origen a fora.

Els "accents" amb què s'expliquen aquestes 22 dites són: amazic, àrab, aragonès, argentí, barceloní, canari, eslovac, extremeny, gallec, gironí, kazakh, lleidatà, neerlandès, romanès, rus i valencià.

Les explicacions són extretes del llibre Per què diem...? L'origen de 100 dites populars de l'autor Albert Vidal i editat per Albertí Editor.

  • Falques publicitàries de Voluntariat per la llengua (2014)

Aquestes dues falques publicitàries per difondre la nova edició de Voluntariat per a la llengua van ser elaborades amb la col·laboració de dos voluntaris i dos aprenents que participen en el programa:

VxL 1 Joan i Teodora

VxL 2 Roser i Darío

  • Falques publicitàries de la campanya "A Lloret, sumem en català" (2012)

Aquestes són quatre de les setze falques de la campanya. A cadascuna un nou lloretenc que està aprenent la nostra llengua demana a la població catalanoparlant que se li adreci en català i explica els motius que l'empenyen a aprendre'l.

1. ÍNDIA_Sunita

2. ARMÈNIA_Vazgen

3. MARROC_Karim

4. UCRAÏNA_Irina

  • Frases fetes (2012)

Aquestes són les vint càpsules que es van emetre amb l'explicació de l'origen i significat de frases fetes catalanes.

  • Encomana el català!" (2009)

En el marc d'aquesta campanya de la Direcció General de Política Lingüística, l'Oficina de Català de Lloret va dur a terme una sèrie d'activitats, i Nova Ràdio Lloret va elaborar unes falques publicitàries de suport amb la col·laboració d'alumnes dels cursos de català. Aquí en podeu escoltar un exemple.

Promo Encomana el català

  • "El parany" (2007)

Càpsules de vint segons per conscienciar d'usos incorrectes freqüents de la llengua i difondre la forma correcta que els hauria de substituir:

Última actualització: 25/02/20