Lloret

"A Lloret, sumem en català"

Campanya de sensibilització lingüística als comerços i restaurants

Un acord de col·laboració entre l'Ajuntament, l'Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística i les associacions de Comerciants, de Bars i Restaurants i el Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, el setembre de 2012, es concreta en una campanya de sensibilització lingüística específica per al sector però també oberta a la població.

El tríptic de la campanya, adreçat als establiments comercials, hotelers i de restauració, vol donar, de manera sintètica, arguments de pes per augmentar l’ús del català en l’atenció al públic.

En primer lloc, vol combatre amb dades numèriques contundents el complex d’inferioritat lingüística que tenen moltes persones catalanoparlants. En segon lloc, argumenta per què l’atenció al client en català es pot interpretar com un gest de responsabilitat social. En tercer lloc, en el tríptic s’explica per què l’ús del català en l’atenció al públic pot representar un valor afegit per al negoci.

Com que tot aquest argumentari pot fer veure a molts comerciants, restauradors i hotelers la necessitat -d’ells mateixos o del personal dels seus negocis- d’aprendre a parlar català o de millorar el domini d’aquesta llengua, es fa coincidir aquesta campanya amb la inscripció als cursos de l’Oficina de Català. Per això, a banda dels tríptics s'han preparat banderoles, presents en la majoria de les principals avingudes de Lloret amb primers plans d’alumnes dels cursos de l’Oficina de Català de Lloret; i Nova Ràdio Lloret ha elaborat unes falques amb la col·laboració també d’alguns dels alumnes de l'Oficina de Català amb l’objectiu de transmetre l’interès que té el català com a eina cohesionadora i per animar a tothom a aprendre i a parlar aquesta llengua.

Galeria

Les banderoles

Les falques de ràdio

Nova Ràdio Lloret ha elaborat 16 falques de la campanya "A Lloret, sumem en català". A cadascuna un nou lloretenc que està aprenent la nostra llengua demana a la població catalanoparlant que se li adreci en català i explica els motius que l'empenyen a aprendre'l.

Totes les falques acaben amb aquest missatge: "Parla en català als nous lloretencs. El català ens uneix".

Aquí en pots escoltar quatre:

Als mitjans

EL PUNT AVUI: Lloret de Mar reivindica el català com a idioma d'ús social  (07/09/12)

TELENOTÍCIES COMARQUES: Emissió del "Telenotícies comarques", corresponent a la demarcació de Girona, del dijous 6 de setembre del 2012 [VÍDEO

Última actualització: 26/03/20