Arbúcies

Voluntariat per la llengua a Arbúcies

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa que es va iniciar l’any 2003 a Cornellà de Llobregat i que crea parelles lingüístiques entre una persona que parla català habitualment amb una altra que l'està aprenent. D'aquesta manera, es practica la llengua en un context real i distès. Des que va néixer el VxL ha format més de 130.000 parelles a tot Catalunya, de les quals més de 15.000 a la demarcació de Girona. El VxL, a més, fa una tasca d'integració i coneixement de l'entorn a través de les activitats que s'organitzen, així com per mitjà d'establiments i entitats que col·laboren en el programa.

 • Què implica ser parella lingüística?

  T’ocuparà una hora a la setmana, un mínim de 10 setmanes. Pots quedar amb la parella lingüística el dia, hora i lloc que vulguis i sempre tindràs el suport d’un dinamitzador.

 • Com m'hi puc apuntar?

  Si vols ser voluntari o aprenent clica la imatge i omple la sol·licitud. Un dinamitzador es posarà en contacte amb tu quan t’assignin parella lingüística.

 • També virtual

  Ara pots participar en el Voluntariat per la llengua des de casa, a través de videoconferència i des de qualsevol racó de món.

 • On em puc trobar amb la parella?

  Hi ha establiments i entitats de la ciutat que actuen com a punt de trobada. Us hi podeu adreçar per fer la vostra trobada setmanal i us cediran un espai per poder conversar.

 • Quins avantatges tinc amb el carnet del VxL?

  Com a participant en el Voluntariat per la llengua tens un carnet que et permetrà gaudir d’alguns descomptes i avantatges en equipaments culturals i establiments que col·laboren en el programa.

 • Quin material puc fer servir a les trobades?

  En aquest apartat trobaràs alguns recursos que et poden ajudar durant les trobades amb la teva parella lingüística. També hi trobaràs enllaços a recursos lingüístics i altres curiositats sobre la llengua.


Establiments i entitats que col·laboren en el VxL

A Arbúcies

Establiments i entitats que col·laboren en el VxL

A la demarcació de Girona

Galeria

Última actualització: 10/06/20