BCN i jo

Cursos de català

El llibre BCN i jo és una selecció de fragments dels treballs que han fet els alumnes dels cursos de català a partir del projecte "BCN i jo". El recull reflecteix la diversitat de nivells i procedències dels participants. 

L'alumnat i el voluntariat del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, veïns i veïnes de la ciutat, tenen una relació molt estreta amb Barcelona. Entre ells hi ha persones acabades d'arribar, d'altres que fa anys que hi viuen i molts que hi han nascut. L'aprenentatge de la llengua catalana va acompanyat d'un procés d'arrelament, que comença amb el coneixement del barri i dels veïns, i que es complementa amb les relacions que estableixen amb els serveis, amb els espais compartits i amb els habitants i visitants de la ciutat.

La interacció entre les persones i, també, les emocions són indissociables de l'aprenentatge de la llengua.

Amb el projecte "BCN i jo" hem volgut explorar aquesta relació amb la ciutat i els seus habitants des d'aquest eix central: l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana.

Per això s'ha proposat un treball a l'aula amb l'alumnat, en tots els nivells, per elaborar relats i mirades sobre Barcelona. Els treballs tenen diversos formats: text, vídeo, àudio, imatge, presentació... També s'ha obert la participació als usuaris del programa VxL.

Els participants han respost diverses qüestions:

  • Què significa per tu ser barceloní o barcelonina.
  • Quines paraules descriuen la teva relació amb Barcelona.
  • Quin és el teu lloc preferit de la ciutat i per què.
  • De quina manera el fet d'aprendre català et connecta amb la ciutat.
  • Com vas viure la teva arribada a Barcelona.

S'hi han presentat 122 treballs i hi han participat 274 persones. El 73% dels treballs presentats són de cursos de nivells inicial i bàsic.

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Vols compartir aquesta publicació?